Pitkästä aikaa askartelun lisäksi... Tänään muuten näyttääkin tulevan useampi postaus, on jo kolmas tänään...

Olin viimeviikolla Kapiokirstun työpajapäivillä Tampereella mm. nypläyksen merkeissä. Aloitin tekemään lautasliinarenkaita. Ohje lupasi helppoa ja nopeaa mallia... No se tietysti riippuu siitä paljonko on nyplännyt ja mitä :) Mallin löysin Suuresta käsityökerholehdestä 12/1991.

Meillä on Kapiokirstussa oikein hyvä nypläyksen opettaja! (Vink, vink!!!) Kiitokset siis Pirkolle, että pääsin työn alkuun ja opin koko joukon uusia asioita, esim. lisäparien lisäämisen työn keskelle ja niiden kiinnityksen "Jana Novakin (tanskalainen opettaja)" mallilla, kierteisen liinalyönnin ja hämähäkin. Lisäksi sain harjoitusta työkuvan lukemisessa, se puoli onkin sitten alkutekijöissään... No ainakin minulla on kova halu oppia!   

726076.jpg

Ensimmäinen hämähäkki ikinä!

726078.jpg

Ja tässä inasen pidemmällä...

726725.jpg

Isohko virhekin taitaa kuvassa näkyä...Työ ei tosin purkaannu vaikka sen näin jättäisikin, kyseessä on siis kauneusvirhe. Taidan kuitenkin purkaa ja tehdä tehdä kohdan uudelleen -tulee kauniimpi.

Allaolevassa kuvassa näkyy työkuva, jota harjoittelin lukemaan, sekin siis ensikertaa ;) Tähän astiset työni ovat olleet vain pistelymalleja, eli erillisiä työkuvia ei ole ollut. Mukana kuvassa on myös uudet nypläysaiheiset ostokseni, mynsterin = pistelymallin pistelyneula (kädessä tosi hyvä!) ja nauhalankaa (väri on kuvassa kummallinen, on vihreämpi oikeasti), jos vaikka tekisin vielä toisenkin huivin -kovasti ainakin syyhyttää, vaikka vanhakin on vielä kesken...

726723.jpg

Valmiina lautasliinarenkaan pitäisi näyttää tältä, ainakin harjoituksen kälkeen ;)  (Käsityökerholehden kuva)

726720.jpg 

 

Sitten eräs työ, joka sai siirtyä nypläysalustan päältä odottelemaan vuoroaan em. työn tieltä, enkelinsiivet... Toivottavasti saan sen vielä uudelleen kiinni alustaan...on jo vähän sotkussa...

726719.jpg