Tehdä kauniita astioita...Niissä on jotain, mikä usein puuttuu nykyastioilta, lieneekö se sitten romantiikka tai jonkin sortin herkkyys?! Vanha voi olla kaunista vain katsella, mutta miksei myös käyttää  ? Minun päähäni on alkanut pikkuhiljaa ajan kuluessa kiertyä vaarallinen ajatus; jos keräisin sarjan sekalaisia vain ja ainoastaan vanhoja kauniita astioita käyttötarpeiksi kesäpaikkaan?!

Allaolevan kaunottaren löysin kirpparilta viimeviikonloppuna. Maksoin tästä ehjästä yksittäiskappaleesta pari euroa. Se on minulle kokolailla muodostunut kattohinta, arabian leimoista huolimatta.

1261876.jpg

Kesäpaikassa oli tätä allaolevaa sarjaa jo valmiina, joten kaksi syvää lautasta lisää tuli ostettua kesäkirppikseltä.

1261877.jpg

Seuraava sarja saikin sitten pääni pyörälle jo aiemmin syksyllä -ja kirpparilla tietenkin. Jouduin hieman tinkaamaan tuosta kattohinnastani ylöspäin, mutta olen edelleen tyytyväinen lautasten omistaja ;)

1261883.jpg

Reunuksen värit vaihtelevat kuuden lautasen sarjassani, samoin kuvat keskellä

1261879.jpg

Nämäkin ovat Arabian leimalla varustettuja, mutta lautasen kuvapuolella oleva teksti on mielenkiintoinen?! Sitä ei siis ole kaikissa lautasissa, jossain toisessa taisi lukea vain tuo Fragonard. (Btw, En ole mikään asiantuntija näissä lautasasioissa)

1261880.jpg

Hmm... voin kuvitella itseni ensi kesänä  aamusella kesäpaikan ulkoprtaille istumaan lautanen kädessäni ja syömään vaikka muroja nauttien heräävän luonnon äänistä, lämmöstä ja tuoksuista.