Ensimmäisen ulkomaanmatkan koko perheenä (3½-vuotiaan kanssa), toteutimme heinä-elokuun vaihteessa Kreetalle. Valintakriteereinä matkalle oli tarpeeksi lyhyt lentomatka, max n. 4h, bamse-kerho ja viihtyisä hotelli/uima-allas alue. Matkan pituudeksi valittiin varmuuden vuoksi vain viikko. Tuntui kieltämättä aika hullulta tehdä valinta ja varata matka bamse-kerhon pohjalta... Mutta valinta oli loistava kaikin puolin!

1809245.jpg 

Kreetalle tulessa huomasi heti valon määrän. Voimakkaampi ja kirkkaampi valo lähes kohtisuoraan taivaalta oli jotenkin piristävää! Reilu +30 -asteen helle kruununa! Kreetalla oli satanut viimeksi kuulemma huhtikuussa...

Meidän hotellimme sijaitsi Geranissa, Haniasta länteen. Pääuima-allas oli ihana ja sopi matalempien päidensä puolesta hyvin myös käsipohjauimarille. Lisäksi löytyi erillinen osittain katettu lastenallas ja muutama muu syvempi uima-allas!  

1809256.jpg

Ilta-auringossa...

Merenranta oli pientä pyöreäsi hioutunutta kiveä, aarreranta kivibongarille toisin sanoen! Ensimmäisinä päivinä aallokko oli uimakelpoista. Sitten uimavahdin salkoon nousi punainen lippu...No swimmng! Upeita aaltoja!

1809265.jpg

1811993.jpg

 

Mieheni vaeltaessa 16 kilometriä Samarian rotkossa, minä suuntasin poikamme kanssa Elafonissin & Paleohoran retkelle. Pääosassa yllättäen uiminen...

1811995.jpg

1811996.jpg

piilossa tuulta ja hiekkaa

Kauniin rannan ikävänä puolena oli erittäin voimakas tuuli. Aaltoja ei matalahkossa vedessä pääsyt juurikaan syntymään, mutta tuuli lennätti hienoa hiekkaa. Puuskan aikana olo oli kuin hiekkapuhaltimessa! Lisäksi Libyan meren vesi tuntui kylmältä. Vedessä poika ei viihtynyt kovin kau´aa. Onneksi rannalla kasvoi puu, joka soi meille varjonsa ja sain meille levähdyspaikan. Leikki jatkui simpukoiden ja puusta pudonneiden pähkinöiden kera, puh.

"Saatiinko me uusi auto?" Ei vaan vuokrattiin...

1812003.jpg

vauhtia  km/h?

CretAquarium oli elämyksellinen kohde, "joku" hihkui jokaista eväkästä :) Sopivan vähän oli paikalla turistejakin, olisiko joku HAI pistellyt turisteja poskeensa?!

1811998.jpg

Mennessä ajeltiin merenrantaa mukailevaa uutta national roadia ja takaisinpäin tultiin vanhaa Iraklionin (Heraklion) ja Rethimnonin yhdistävää national roadia vuoristossa (ks. reitti punainen kartalla & klikkaa kuvaa!)

1809250.jpg

1812000.jpg

1809291.jpg

Taverna Eleven by the sea...

1809289.jpg

Loman paras anti? Yhdessäolo, uiminen, aurinko, banaanipensaat, kokemukset, lapsen ilo ja innostus :)

1812005.jpg