Ostin itselleni kesäloman kunniaksi uuden kirjan. Rea Peltolan & Vesa koivun "Pionit". Aivan ihana kirja kuvineen ja teksteineen! Paljon sivuja, kuvia, kuvia, lisää kuvia ja monipuolista tietoa, mutta luettavassa muodossa -ei perinteiseen tietokirjatyyliin. Kirja on koottu tekijöiden oman pionien harrastuksen ja kasvatuksen myötä. Suosittelen!  

1661741.jpg

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Luin kirjan ensi-istumalta läpi...

Jos nyt oikein ymmärsin ja muistan sivunuput (samassa varressa useami kukka) eivät olekaan jonkin lajin itsestään selvyys, vaan niitä voi kehittyä, mikäli kasvuolosuhteet ovat suotuisat. Hip hei, minun Dr. Alexander Flemmingissä on paljon sivunupuja! Laskin nuput (18.6) ja niitä oli 30!!! 

Toinen mielenkiintoinen seikka kirjassa liittyi astiataimiin. Kannattaa katsastaa taimen juuret ennen istutusta, etteivät ne jää kippuraan ja ala maahan istutuksen jälkeen kuristaa itseään > taimi ei kasva... Hmm minulla on samaiseesa penkissä em. pionin kanssa Bowl of beauty, joka ei oikein tunnu kovin elinvoimaiselta. Siinä ei siis ole nuppuja, mutta vihreät lehdetkään eivät ole kovin runsaat... Tosin taisin istuttaa sen vasta viimevuonna (?). Taidan katsoa sen kehitystä vielä ensivuoden.

617246.jpg

Istutettaessa siinä oli kukka.

Tässä on kuva tällä hetkellä kukkivasta Vuokkopionistani sadepisaroineen.  

1656297.jpg

 

ps. kirjasta poimin pionin, jonka minäkin halauaisin...

Tourangelle