Turistin poimintoja ja pieniä hauskoja kameran tallentamia havaintoja... Auto Santa Monican parkkitalossa: Vote Obama -tarra.

1236460072___Bama2221275.jpg

Samassa parkkitalossa kattotasanteen "vakuuttava" aita. Vaijereiden raot olivat kunnolla lapsen mentäviä. Tämä ei ehkä menisi läpi Suomessa? (allaoleva kuva EM)

1236460858___santamonIMG_3104.jpg

Donitseja, donitseja... Ensimmäisellä aamiaisella oli tarjolla myös suklaakuorrutteisia donitseja. Nappasin yhden - maku oli todella makea ja rasvainen - ällö, mutta maistui loppua kohti oikeastaan jo hyvältä ;) Auton ikkuasta napattu kuva jossain Marina Del Rayn lähettyvillä. Terveellinen aamiainen -haloo??

1236036833___calif blogidonut2221301.jpg

Liikenteen sujuvuuden takia saa PUNAISELLA liikennevalolla kääntyä oikealle, mikäli vasemmalta ei tule autoa. Jos näin ei ole se kielletään seuraavalla merkillä: no turn on red. Kuva Beverly Hillsistä. Palmuja oli muuten paljon teiden varsilla...

1236036970___califbrodeod2221268.jpg

Liikennemerkkiviidakosta; suomalaisiin merkkeihin tottuneena, tuntui jenkkimerkeistä puuttuvan yhtenäisyys ja ohjeita annettiin paljon enemmän kirjoitetulla tekstillä kuin kuvalla. Näitä oli ihan melenkiintoista yrittää bongata täydessä vauhdissa tai pimeässä. Niiden vieressä saatoi olla myös useampia turhia samaa kokoluokkaa olevia "kissanristiäismerkkejä"... Nopeusrajoitukset olivat melko selkeitä ja numeroin. Rekoille yms. oli teidenvarsilla omat nopeusrajoitusmerkit, 55mph. Kaistojen yhtyessä ei ollut sen kummempaa logiikkaa esim. viisikaistaisen tien muuttuessa nelikaistaiseksi, kaista saattoi loppua oikealta tai vasemmalta puolen, miten kulloinkin. Isojenkin teiden pinnat saattoivat olla paikoitellen hieman huonokuntoisia (kunnon kuoppia), mutta nopeudet olivat siitä huolimatta aina kattonopeuksia. Kumiriekaleita näkyi jonkin verran isojen teiden varsilla. "Carpool" eli nopeampikulkuinen kaista on puolestaan tarkoitettu autoille, joissa matkustaa vähintään kaksi tai useampi matkustaja.

Oma piha tuntui olevan tärkeä osa paikallisten (LA) asumista, talo ja sen ympärillä (pieni) piha. Uima-allas oli ainakin majoitusten yhteydessä tärkeä... hmm...Parkkipaikan ympäröimä käytössä oleva allas Barstowissa, uisitko?

1239645487_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nailspa, nailsaloon - kynsienhoitostudioita näkyi siellä täällä ajellessa Los Angelesin keskustassa :) Piti testaamani, mutta jäi toiseen kertaan...